Tarina

Myrttisen kurkkujen historia ulottuu 1940-luvulle, jolloin vanha herra Surojegin alkoi valmistaa Helsingissä suolakurkkuja perinteisellä venäläisellä menetelmällä, perustuen maitohappokäymiseen. Tuohon aikaan kurkut säilöttiin talven yli tammitynnyreissä kallioluolissa.

Moni asia on vuosikymmenien saatossa muuttunut, mutta reseptimme on sama kuin aikoinaan. Myrttisen suolakurkkujen reseptiin kuuluu runsaasti valkosipulia, kruunutilliä ja perinteisiä mausteita. Suolakurkut eivät sisällä etikkaa eikä sokeria.

Suolakurkut valmistetaan maitohappokäymisellä ja suomalaisella käsityöllä valikoiduista suomalaisista avomaankurkuista. Suolakurkkuja ei pastöroida, joten terveyttä edistävät ravintoaineet, kuten maitohappobakteerit ja vitamiinit, ovat niissä tallella. Lue lisää maitohappokäymisestä >>








Myrttisen valikoimaan kuuluvat myös perinteiset maustekurkut.
Maustekurkut valmistetaan mummon reseptillä makeaan ja mausteiseen
etikkaliemeen, ensiluokkaisista suomalaisista avomaankurkuista.

Maustekurkut tunnetaan myös muilla nimillä, mm. etikkakurkku ja herkkukurkku.

Korkeasta laadusta ja parhaista raaka-aineista emme tingi. Myrttisen kurkut edustavat aitoja ja perinteisiä makuja sekä tinkimätöntä käsityötä – tätä perinnettä vaalimme nyt ja aina.

Tutustu Myrttisen historiaan ja suolakurkkujen valmistukseen





Myrttisen kurkut. Mittatie 7, 01260 Vantaa. puh 09 4319 0060, E-mail: myynti(at)myrttisenkurkut.fi
English Tuotteet Suolakurkku vs. maustekurkku Maitohappokäyminen Yhteystiedot Myrttisen kurkut Facebookissa